Yksinhuoltajat barrikadeille -blogi

Arkea 21.2.2011 11:47

Viimeisten tilastojen mukaan 31 % yksinhuoltajista on pienituloisia. Tuloerojen kasvu on jatkunut katkeamatta 90-luvun lamasta vuoteen 2008. Uusi lama sitten on supistanut tuloeroja – väliaikaisesti. Vaalit lähestyvät, Lapsilisä – projektin ryhmät suunnittelevat tilaisuuksia, puhelimet soivat, pakkanen paukkuu ja arki jatkuu entisellään. Esimerkiksi näin:


'Paremmalla mielellä jo mennään vaikka asiat eivät olekaan vielä lähtenyt käyntiin. Asuntohakemuksia laitettu miljoonaan paikkaan mutta eipä tule onnistumaan kuin ihmeen kaupalla. Ei Helsingistä saa kolmiota alle 750e/kk. Ihmettä siis toivon. Olisi helpompaa jos kävisi töissä. Kuinka käydä töissä jos vauva on vielä kotona? Ei mitenkään. Asumistukikin tiputettiin muutamalla kympillä, toimeentulotuessa sitä ei huomioida. Eli siis rahaa ei tule, sitä vain menee.

Vuosi on jo vierähtänyt vauvelin kanssa eikä tämä vieläkään ole "helppoa" (eikä tule olemaan). Meillä on tällainen "tuhotaan ja viskotaan kaikki tavarat mitä eteen tulee"-vaihe. Vieläkin tuntuu olevan hauska nousta huutamaan ainakin 3 kertaa yössä. Ihan vaan huvin vuoksi. Siltä ainakin tuntuu.
Hienosti on jo opittu kävelemäänkin. Aika huterat on askeleet vielä. Päässä pitäisi olla joku kypärä kun siihen ne osumat enimmäkseen tulevat. Koko ajan kuhmuilla ja mustelmilla koko poika.

Viikonlopuksi pääsen yksin lähtemään pikku reissuun. Ihanaa odottaa jotain. Lähden maalle enoa tapaamaan pitkästä aikaa. Ja pikkumies jää leikkimään tätien ja enonsa kanssa ilman, että äiti on hääräilemässä vieressä.

Ihanaa kun kevät tulee pian. Paljon mukavampi on herätä kun on valoa kaikkialla. Mielikin pysyy pirteämpänä ja jaksaa läpi harmaan arjen. Kohta pääseekin jo juoksemaan rattaiden kanssa pitkiä lenkkejä pitkin metsäpolkuja.

Hyvää kevään odotusta kaikille. Kyllä me yh:t ollaan arjen sankareita!'

-          - Dana


AtomRSS
Kommentoi kirjoitusta
*

*

* Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.