Yksinhuoltajat barrikadeille -blogi

Vastausta vailla…22.8.2012 12:47

Lapsilisä-projektissa tulevat kunnallisvaalit ovat olleet tietoisuudessa jo pitkään. Keväällä ryhmien vierailijat ja aiheet käsittelivät kuntapuolen rakennetta ja vierailu seuraamaan Helsingin kaupunginvaltuuston kokousta näytti jäävuoren huipun kuntaorganisaatiosta.

Syksyn ensimmäinen vaalipaneeli toteutettiin menneenä viikonloppuna. Aloitin helsinkiläisten panelistien etsimisen jo kesäkuussa. Osalla puolueista jo valitut ehdokkaat olivat silloin selkeästi esillä, osalla ei vieläkään www-sivuilta löydy edes yhteystietoja kehen voisi ottaa yhteyttä jos ehdokkaan haluaisi tulevaan paneeliin löytää tai muuhun tilaisuuteen pyytää. Toiminta ja tiedotus on hämmentävän eritasoista, ja näin  paneelin jälkeen kolme puoluepiiriä Helsingistä loistaa edelleen vastaamattomuudellaan.

Samoin on ehdokkaiden laita. Osalla jo valituista ehdokkaista www-sivut, facebook, vaaliteemat ja yhteystiedot ovat terässä ja helposti löydettävissä. Osalla ehdokkaista vaaliteemat tähtäävät eduskuntavaaleihin, liekövät myöhässä vai ajoissa? Ja osa ehdokkaista on vain niminä listassa, vailla mitään muuta tietoa kuin etunimi, sukunimi, ammatti, ikä.

Vaaleihin on aikaa vajaa kaksi kuukautta. Vaalikeskustelu on käynnistymässä kiivaimmilleen, mutta millä tavoin nämä puolueet ja ehdokkaat joihin ei saa minkäänlaista yhteyttä ajattelevat edistävänsä kuntalaisten hyvinvointia omalla toiminnallaan? Toivovat kai, että joku äänestyskopissa erehtyisi muistelemaan samannimistä tuttavaansa tai rustaamaan lempinumeronsa vanhasta muistista.

En halua sanoa, että ehdokkaat jotka eivät vielä ole vaalisloganiaan valinneet ja hankkineet viimeisen päälle nettisivuja, facebook-profiilia, twitteriä ja kaiken maailman hilavitkuttimia, olisivat huonoja ehdokkaita tai valtuutettuja. Mutta jos suoraan yhteydenottoon ei saa vastausta, jää miettimään onko ehdokas tosissaan vai vain täytemateriaalia puolueensa listoilla? Mitä tapahtuu jos täyte- ehdokkaat sattumalta saavatkin ääniä tarpeeksi ja pääsevät valtuustoon? Jos ehdokasaikana yhteydenpito mahdollisiin äänestäjiin ei ole kiinnostanut, kiinnostaako kuntalaisten kuuleminen heitä neljän vuoden valtuustokauden aikanakaan?

Hanna Juurinen


AtomRSS
Kommentoi kirjoitusta
*

*

* Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.