Yksinhuoltajat barrikadeille -blogi

Yhteistyön voimaa28.8.2012 14:45

Yksivanhempaiset perheet kokoontuivat kahdelle työpajaleirille kesällä muotoilemaan kunnallisvaaliteesejä sekä miettimään kampanjointia ja tiedon levittämistä sekä ehdokkaille että äänestäjille. Prosessi oli kiinnostava ja vahva. Irralliset ajatukset, toiveet, pettymykset, karvaat kokemukset, epäoikeudenmukaisuus, ilon aiheet, innostus ja valtava määrä tekstiä kiteytyivät viikon aikana yhden A4-paperin kokoiseksi, selkeäsanaiseksi viestiksi.

Kaikki prosessissa mukana olleet - parikymmentä yksinhuoltajaa ja muutama työntekijä - olivat yhtä mieltä, että kukaan ei yksin voi ajatella asioita niin monesta näkökulmasta ja niin järkevästi kuin porukalla.

Prosessi muistutti taas siitä, että tarvitaan aikaa ja yhdessäoloa. Yksivanhempaisessa perheessä aika pitää järjestää. Ei voi osallistua tilaisuuksiin ja keskusteluihin ajatellen, että lasten toinen vanhempi on lasten kanssa. On hankittava lastenhoito, on oltava varaa maksaa siitä ja sen lisäksi vielä sovitettava osallistuminen arjen aikatauluihin. Lastenhoidon järjestäminen on yksi suurimmista edellytyksistä yksivanhempaisten perheiden osallistumiseen yhteiskunnassa. 

Toivottavasti kaikki puolueet ja ehdokkaat ottavat huomioon myös vaalitilaisuuksissaan, että suuri joukko mahdollisesti kiinnostuneita ihmisiä ei pääse osallistumaan, jos tilaisuuteen ei ole järjestetty lastenhoitoa.

Kaisli Syrjänen


Kirjoitusta on viimeksi muokattu: 28.8.2012 15:05

AtomRSS
Kommentoi kirjoitusta
*

*

* Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.