Yksinhuoltajat barrikadeille -blogi

Yksinhuoltajuutta maalaismarkkinoilla18.9.2012 15:11

 

Olimme viime lauantaina edustamassa Pienperheyhdistystä ja Lapsilisä-projektia Tapiolan maalaismarkkinoilla, Espoossa. Paikalla oli myös Espoon kunnallisvaaliehdokkaita eri puolueista. Juttelimme eri ehdokkaiden kanssa ja kerroimme yhdistyksen toiminnasta. Juttelimme myös yksinhuoltajien asemasta yhteiskunnassa ja esittelimme lapsilisä-projektin vaaliteesejä. Osa ehdokkaista yhtyi samoille linjoille kanssamme, ja saatiin aikaan mielenkiintoisia keskusteluja, mutta joukossa oli myös ehdokkaita, jotka eivät halunneet edes kuulla toiminnastamme sen enempää. Eräs ehdokas mainitsi itsekin olevansa yksinhuoltaja ja tietävänsä yksinhuoltajuudesta ”kaiken”. Hän ei suostunut kuuntelemaan tai keskustelemaan aiheesta sen enempää.

Oli itselle haastavaa mennä puhumaan ehdokkaille yhdistyksestämme ja toiminnastamme, jonka olimme itsekin vasta vähän aikaa sitten omaksuneet. Osa ehdokkaista ei ollut myöskään kovin vastaanottavaisia, vaan heille tuntui olevan tärkeämpää edustaa itseään ja omia näkemyksiään. Onneksi joukossa oli myös niitä, joita asiamme aidosti kiinnosti ja meille jäi heistä sellainen tunne, että he vierailisivat nettisivuillamme ja olisivat kenties tulevaisuudessa halukkaita tekemään yhdistyksen kanssa yhteistyötä.

Yksinhuoltajuus oli vielä harjoittelun alussa meille melko tuntematon käsite. Olemme parikymppisiä, lapsettomia, lähihoitajaopiskelijoita. Aluksi oli hankala asettua yksinhuoltajien asemaan. Tässä muutaman viikon aikana olemme alkaneet ymmärtää yksinhuoltajien asemaa yhteiskunnassamme hieman paremmin.  Tapiolan maalaismarkkinoilla kulkiessamme Lapsilisä-projekti-paidat päällä saimme osaksemme hieman oudoksuvia katseita. Tuntui, että ihmiset vetivät heti johtopäätöksenä meidänkin olevan yksinhuoltajia, ja muutama ehdokas kysyikin suoraan asiaa. Ihmiset olettavat, että asia jota ajaa, tulisi olla henkilökohtainen tai omaa elämää koskettava.

Opiskelijat Krista ja Marianne


AtomRSS
Kommentoi kirjoitusta
*

*

* Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.